Vintage tyyli voi olla naisellista ja avoimesti seksikästä, näyttämättä kuitenkaan kansikuvatytöltä, Moulin Rougen ilotytytöltä tai 1920-luvun varietee tähdeltä. Kieltämättä nämäkin lookit ovat ultra seksikkäitä ja toivottavia tietyissä tilanteissa, mutta nyt puhutaan päivälookiin ja työpaikalle sopivasta Secretary -tyylistä.

Secretary Style on konservatiivinen, hillityn seksikäs tyyli. Tyyli saavutetaan yksinkertaisilla, linjakkailla muodoilla ja klassisella siluetilla.

Hillityn seksikäs tyyli syntyy, kun paljastaa jotain, mutta ei liikaa. Jos valitset lyhyen hameen, yhdistä siihen korkeakauluksinen pusero, tai jos valitset rinnoista puristavan paidan lisää sen kanssa polven ylittävä hame. Vesirajaa tavoitteleva hame taas pehmentyy neuleella, yhteensopivalla jakulla tai pitkillä saappailla, ei kuitenkaan saapasjalkakissan tyylisillä huorasaappailla! Mitä yksinkertaisempi vaate, sen laadukkaampi materiaalin tulee olla, jotta look pysyy klassisena, tavoittelethan hienostunutta seksikkyyttä etkä cheap & trashy -tyyliä. Vintage seksikäs pukeutuminen on paljastavan peittävää, joka vaatii huolellista suunnittelua.

Väripaletti on hyvä pitää pehmeänä ja maanläheisenä, musta, valkoinen, harmaa, nude, pehmeä roosa, beige ja ruskean eri sävyt ovat hyviä valintoja. Jos valitset voimakkaampia värejä murretut sävyt toimivat paremmin kuin kirkkaat. Kuvioissa kannattaa luottaa klassikoihin polkadot, kukonaskel, tattersall, skottiruutu…

Kukkakuvioiden kanssa kannattaa olla varovainen, koska niillä syntyy helposti liian tyttömäinen, hento ja herkkä vaikutelma. Kukkakuosista saat särmikkäämmän valitsemalla tummia ja vahvoja sävyjä. Muista myös, että liian suuret kuviot saattavat helposti upottaa kantajansa alleen, jolloin korostat vaatetta, etkä sinua itseäsi.

Jos sinulla on muotoja, älä peitä niitä vaan korosta niitä. Takapuolta myötäilevä hame, sääret paljastava helma, rintavakoon avautuva silkkipusero, vyötäröä korostava siluetti… uskalla olla naisellinen, flirttaileva ja viettelevä. Tämä ei vähennä uskottavuutta vaan tuo itsevarmuutta, joka hehkuu. Kanna itsesi tyylikkyydellä.

Hame

Hyvä hameen pituus on polveen tai vähän sen alle. Tekstuurinen tweed villahame tai ranskalaistyylinen chanel -hame voi olla huomattavasti lyhyempi. Erilaisilla tekstuureilla pehmennät tai korostat, lisäät tai vähennät seksikkyyttä. Yhdistä kovaan kiiltävään pehmeää mattaa ja silkkiseen karheaa.

Voimakkaasti kapeneva helma tai helmaan lisätty röyhelö tekevät yksinkertaisesta ja konservatiivisesta business hameesta seksikkään. Peplum on myös hyvä keino korostaa lantiota ja pehmentää muotoja ja tuoda asuun feminiinistä vintage vivahdetta.

Ole varovainen valkoisten hameiden kanssa, muista valkoisesta voi aina läpikuultaa alta ei toivottuja asioita, etenkin keinovaloissa! Jos paljastat muista, että tämä on harkiten suunniteltua.

Mekko

Mekko secretary -tyyliin on ihon pintaa myötäilevä, seksikäs, mutta toisaalta riittävän arkinen, ettei näytä, että olet jo valmistautumassa happy hour -treffeille. Seksikkyyttä voi viilentää kuvioilla, materiaali ja väri valinnalla.

Vihreä ja sininen ovat neutraaleja värejä, sifonki tai villa materiaalina pehmentävät seksikkyyttä. Ja ainahan voit yhdistää asuun neuletakin, jolla luot täydellisen librarian -lookin!

Sukkahousut

Sukkahousut saavat olla mieluummin matta kuin kiiltäväpintaiset. Väreistä sopii musta ja nude, joka voi olla aavistuksen läpikuultava. Kuvioita ja tekstuuria voi olla, mutta sävyn pitää pysyä yksivärisenä, secretary sexyyn tyyliin sopii musta pieni pallloinen polkadot ja pitsikuviot. Stay upit voit huolella unohtaa makuuhuoneen puolelle, vaikka reisipitsien vilkkuminen on kaunista ja seksikästä asiaan johtavissa tilanteissa, niin päivälookissa kadotat uskottavuutesi sekunneissa.

Pusero

Puseroksi sopii etenkin kauluspaidat. Pusero, ei saa kuitenkaan olla liian paljastava, joten harkitse ennen pukeutumista rintoja korostaviin cleavage -puseroihin. Jos haluat rinnat tyylikkäästi esille, valitse mieluummin peep hole -tyylinen kaulus tai läpikuultava pitsinen korkea kaulus.

Silkki- ja satiinipintaiset puserot laskeutuvat kauneimmin ja korostavat kauniisti vartalon muotoja. Puuvillaisen kauluspaidan täytyy olla erittäin hyvin istuva, jotta se ei näytä ryppyiseltä, roikkuvalta tai päälle ahdetulta. Helman pitää mahtua hyvin kapean hameen sisään, joten paita ei saa olla liian pitkä. Vyötärö pitää näkyä!

Vintage tyyliä tuot herkillä laskoksilla tai Bow tie -kauluksella, jossa rusetti sidotaan joko eteen tai sivulle. Selästä avoimet puserot ovat hienostuneen seksikkyyden kuningasluokkaa, joilla on helppo leikitellä monin tavoin.

Jos et ole jakkuihmisiä, neuletakit ovat loistava vaihtoehto tuomaan ryhtiä asuun. Napitettu, vyötärölle ylettyvä neuletakki on ihanteellinen saman sävyisen topin tai puseron kanssa, nappien erilaisella kiinnityksellä tai jättämällä kokonaan auki voi vaihdella tyyliä ja korostaa tai vaimentaa seksikkyyttä. Klassinen ihoamyötäilevä silkkitoppi ja neule ovat match-made-in-heaven! Neuletakki toimii myös yksinään puserona, mutta tällöin sinun täytyy olla varma, ettei napit valahda auki kesken aamupalaverin yhteenvedon!

Housut

Hillityn seksikkäät housut ovat istuvat, linjakkaat ja korostavat sääriäsi. Aavistuksen pitkä lahje pidentää säärtä, muista kuitenkin riittävän korkeat korkokengät sillä uskottavuus katoaa salaman nopeasti kompuroidessasi media briefingissä esimiehesi syliin. Jos valitset erityisen leveän lahkeen huolehdi, että housut istuvat takapuolesta hyvin, ellei tarkoituksesi ole muistuttaa sirkusclownia.

Secretary tyyliin kuuluu klassinen jakkupuku. Kapeat, hieman lyhyet lahkeet tekevät nilkoista erityisen kauniit, kun yhdistät housuihin korkeat korot. Jakkupuvun kanssa kannattaa valita huolella aluspaita, joka luo lopullisen silauksen muutoin yhtenäiseen asuun. Pieni vilahdus sikkitopin pitsistä tuo sopivaa sensuellia ilmettä. Koko mustan asun kanssa kannattaa paljastaa ihoa, ettet näytä saapuneen ruumiinvalvojaisiin tai goottikonserttiin. Valkoinen on haastava väri saada näyttämään ylelliseltä eikä viime kesälomana ostetuilta caprihousuilta, mutta jos päädyt tähän, valitse luxury tyylisiä materiaaleja kuten silkkiä.

Kapeiden housujen seksikkyyttä voit tasapainottaa jakulla tai väljemmällä yläosalla. Myös housuissa anna vyötärön näkyä! Ja jos uskallat takapuolen myös.

Haluatko lukea lisää