Tanssikengät, 1920 luku tyyli, Chantana

35.00

1920-luvun nostalgiaa henkivät feminiiniset remmikengät juhlaan tai arkeen. Matalan koron ja miellyttävän lestin ansiosta sopivat niin kävelyyn, toimistoon kuin tanssilattialle. Remmit korostavat kauniisti nilkkaa. Elegantit kengät, jotka on luotu tanssimaan.

Yhdistä hyvin istuviin prässihousuihin tai pliseerattuun puolihameeseen Coco Chanel tyyliin.

1 varastossa

Kuvaus

Tanssikengät, nostalgiset remmikengät

1920-luvun kenkiä muistuttavat laadukkaat Chantana merkkiset mustat nahkakengät. Käyttämättömät, tarrat paikoillaan. Kengät on valmistettu kilpatanssikäyttöön. Erittäin kestävät, laadukkaat, tyylikkäät tanssikengät. Kengät ovat suomalaisen Rikke Oy:n suunnittelemat ja ovat saaneet design from Finland merkin. Suunnitteluun on käytetty tanssijoiden asiantuntemusta. Tanssikengät ovat miellyttävät jalassa ja lesti on suomalaiselle jalalle suunniteltu.

Roaring Twenties, 1920-luku nosti ensimmäistä kertaa hameenhelmat nilkkojen yläpuolelle, niin, että naisten kengät tulivat esiin. Kengistä tuli uudella tavalla merkittävät. Kenkien tuli sopia ei ainastaan asuun vaan meneillään olevaan kauteen. Vaatesuunnittelijat ottivat tehtäväkseen suunnitella asuihinsa sopivat kengät. Kengät oli aiemmin valmistettu tilaus -periaatteella ja nyt kysynnän kasvaessa siirryttiin standardikokoihin, kengät ostettiin tavarataloista tai postimyyntikuvastoista. Kenkäteollisuus suorastaan räjähti kasvuun 1920-luvulla. Avokas yhdellä tai useammalla hihnalla ja 5 cm korolla oli 1920-luvun suosituin kenkä. Päiväkäytössä olleiden kenkien korot olivat tukevat, pompadour-korko, louis-korko, tango-korko. Myöhemmin linjojen pelkistyttä 20-luvun loppupuolella korko muuttui vielä vahvemmaksi, suoraviivaisemmaksi cuban-koroksi. Suurinosa kengistä valmistettiin nahasta. Päiväkengät olivat väritykseltään mustia, ruskeita, harmaita tai beigejä. Iltakengissä sitä vastoin löytyi satiinikenkiä sateenkaaren väreissä, brokadia, kiinalaiskuvioita, perhosia, helmiä, kirjailua, paljetteja ja strasseja. Irtokoristeilla saattoi tehdä päiväkengistä kätevästi iltakengät. Tärkeintä oli päästä tanssimaan tämän ragtimen, jazzin ja charlestonin kultakaudella.

 

Merkki: Chantana

Koko: 39

Valmistusmaa: Suunniteltu Suomessa, valmistusmaata yritys ei kerro

Väri: Musta

Materiaali:

Päällinen, aito nahka

Sisäpohja aito nahka

Ulkopohja kumi

Korko: 5 cm

Kunto: Käyttämätön

 

Kenkätuonti Rikke Oy suunnittelee Chantana, Fuzz ja Vintro -malliston kengät itse Suomessa ja valmistaa ne omien yhteistyökumppaneiden kanssa. Näiden lisäksi yritys maahantuo muita kenkämerkkejä. Rikke Oy on Nokialla toimiva perheyritys, joka on aloittanut toimintansa 1979.

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.

Saatat myös pitää...