1920-tyylinen verkkopunoslaukku

25.00

Olennainen flapper asuste, hopeinen pikkulaukku, joka henkii 1920-luvun tunnelmaa. Himmeämetalliväri heijastelee ja kimaltelee kauniisti valossa ja heijastelee vuoroin hopeaa, pronssia ja kultaa.

1 varastossa

Kuvaus

Nostalginen Flapper-laukku

Tumman hopeanvärinen, laadukkaasti valmistettu metallinen verkkopunoslaukku. Täysin käyttämättömässä kunnossa oleva, upea laukku on pehmeää, verkkomaista, valuvaa, metallikudelmaa. Laukussa on pieni sisätasku ja pitkä, irrotettava metalliketju (135 cm). Laukussa ei ole valmistajan merkintöjä. Ostettu design putiikista.

Ensimmäinen verkkopunoslaukku valmistettiin amerikkalaisen Whiting&Davis yrityksen suunnittelemana 1800-luvun lopulla. Verkkopunoslaukut tehtiin käsityönä ja siinä saattoi olla jopa 100 000 yksittäin punottavaa silmukkaa. 1909 A.C.Pratt keksi koneen, jolla punosta voitiin valmistaa ja laukkujen suosio levisi. Ladies Home Journal ylisti laukkua kirjoituksessaan vuodelta 1923:”Whiting&Davisin suunnittelema verkkopunoslaukku on kuninkaallisen kauneuden, hienostuneisuuden ja käyttökelpoisuuden ruumiillistuma”. Verkkopunoslaukuissa yleistyi panssariverkon käyttö 1920- ja 30-luvuilla, mikä mahdollisti laukkujen koristelun ja värjäämisen mm. aikakauden johtava muotisuunnittelija, ranskalainen Paul Poiret suunnitteli Whiting&Davisille värikkäitä ja itämaisin koristein kuvioituja verkkopunoslaukkuja. Amerikkalainen Art Deco -kuviointi sopi ihanteellisesti verkkkopunoslaukkuihin, joita koristeltiin lisäksi hapsureunuksin, riipuksin, jalokivin ja niitä valmistettiin myös aidosta hopeasta.

 

Merkki: ei tietoa

Pituus: 15 cm

Korkeus: 16 cm

Leveys: 2,5 cm

Valmistusmaa: ei tietoa

Väri: Tumma hopea

Materiaali: Metalli, puuvilla

Kunto: Käyttämätön, hienossa kunnossa.

 

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.