Ambra liköörilasit, Kumela

45.00

Mummola nostalgiaa suloisilla pikku liköörilaseilla.

1 varastossa

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Ilmari Kumelan suunnittelemat liköörilasit, neljä kappaletta upealla Kumelalle tyypillisellä hionta kuvioinnilla. Ihana pallojalka ja tunnelmallinen ambran väri.

Vintage 1950-luku

 

Mitat

Korkeus: 8,5cm

Halkaisija: 6,5cm

Tilavuus: 5cl

Kunto: Hyvä, yhdessä lasissa pieni reunasärö ks. 7.kuva

 

Riihimäkeläinen Kumelan lasitehdas perustettiin 1930-luvulla, aluksi toiminta oli pienimuotoista koristelasituotantoa kolmen veljeksen Toivo, Ilmari ja Oiva Kuménin kotitalon yläkerrassa, pihasaunaan muurattiin polttouuni maalatulle lasille. Tuotanto laajeni sodan jälkeen monenlaiseen talouslasiin, lääkepulloihin ja lamppuihin. Kumela selvisi pitkään suuren Riihimäen Lasin varjossa, joka yritti vaikeuttaa monin tavoin veljesten yritystoimintaa. Talousvaikeuksien vuoksi Kumela jouduttiin myymään 1976 Humppilan lasitehtaalle, jonka jälkeen toiminta jatkui vuoteen 1985 saakka. Kumelan tyylin tunnistaa upeista kaiverrus ja hiontamalleista. Ilmari Kumela vastasi pitkälti taiteellisesta näkemyksestä. Myöhempiä taiteilijoita olivat mm. Maija Karlsson, Armando Jacobino, Kai Blomqvist ja Sirkku KumelaLehtonen.

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.