Anders Pehrson TUBE 1973

250.00

Industrial henkinen design klassikko 1970-luvulta, Anders Pehrsonin Ateljé Lyktanille suunnittelema mielenkiintoinen ja hauska Tube putkivalaisin.

1 varastossa

Kuvaus

Ateljé Lyktan putkipöytävalaisin

Anders Pehrsonin suunnittelema ruskea Tube valaisin, design vuodelta 1973. Loisteputkivalaisin, joka antaa kauniin ja tehokkaan valon 13W. Valaisimen jalka on valmistettu kiiltävästä muovista, on/off -virtakytkin jalan sivussa. Sisäkuoressa merkinnät Atelje Lyktan Åhus, Made in Sweden. Kokonaispituus noin 84cm, korkeus 40cm, jalan halkaisija 17cm ja paksuus 4,5cm. Hyväkuntoinen vintagetuote, jossa pieniä käytönjälkiä, kulumia ja naarmuja.

 

Anders Pehrson oli ruotsalainen valaisin suunnittelija. Aiemmin Philipsille design managerina työskennellyt Pehrson aloitti Ateljé Lyktanin taiteellisena johtajana ja omistajana vuonna 1964. Pehrson keskittyi erityisesti julkitilojen valaistuksen ja teollisuusvalaisimien suunnitteluun. Hänen design filosofiansa oli, että hyvä valaistus ei tarvitse paljon valoa vaan useita valonlähteitä, ja hän suunnittelikin valaisin perheitä, kannustaen asiakkaita ostamaan koko sarjan. Pehrsonin tunnettuja design malleja Ateljé Lyktanin ajalta ovat Simris (1964), Rampling (1966), Supertube (1967), Fungus (1969), Crystal (1970), Knubbling (1971), Tube (1973) ja Sovo (1978).

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.