Design lautanen Aarikka

18.00

Suloinen vintage pullalautanen tai tarjoilulautanen. Suomalainen design lasilautanen, Kaija Aarikan suunnittelema männynoksa.

1 varastossa

Kuvaus

Lasilautanen Kaija Aarikan Heiniä kainalossa -sarjaan kuuluva männynoksa lautanen. Humppilan lasi.  Aarikka sai idean sarjaan Suomen luonnosta ja kesäisen kedon kasveista. Sarjaan kuuluu lisäksi sinivuokko, mustikan varpu, koivun oksa, heinä ja vehnä.

Vintage 1974-87

 

Mitat

Halkaisija: 25cm

Kunto: Hyvä

 

Humppilan lasitehtaan perustivat 1952 Helanderin veljekset, jotka olivat työskennelleet aiemmin Nuutajärven lasitehtaalla. Lasitehdas toimi alkuun vanhassa navetassa. 1970 yhtiö pakkohuutokaupattiin ja sen osti Rolf Alander, joka rakennutti uuden tehtaan ja avajaisissa joulukuussa 1971 toiminnan käynnisti presidentti Urho Kekkonen. 1986 yhtiö oli jälleen vaikeuksissa ja se siirtyi Wärtsilän omistukseen. Pari vuotta tämän jälkeen Nuutajärven ja Iittalan tehtaat yhdistettiin ja lopulta toiminta myytiin Hackmanille. Nykyään kaikki tuotanto on siirtynyt Iittala nimen alle. Humppilan lasin klassikoita ovat esim. Kaija Aarikan heiniä kainalossa -sarja, Tapio Wirkkalan revontulet kulho, Pentti Santalahden kasvimaalla sarja, Nanny Still tuttifrutti lasit ja Mikko Helanderin maljakot kalla ja filigraani.

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.