Design maljakko Aladin

70.00

Riihimäen lasin muhkea presto maljakko, suunnittelija Tamara Aladin.

1 varastossa

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

pSuomalainen kookas design maljakko. Kaunis kirkas lasi, paksupohjainen ja paksureunainen. Kuplakuviointi kahdella sivulla ja urkumainen kuviointi kahdella sivulla.

Vintage 1968-76

 

Mitat

Korkeus: 28cm

Leveys: 10,5cm -11cm

Kunto: Hyvä, hienossa kunnossa, ollut vain satunnaisessa käytössä.

 

Riihimäen lasi, alunperin Oy Riihimäki toimi vuosina 1910-1990 ja valmisti teollista lasia ja taidelasia. Perustajat olivat M.A. Kolehmainen, Aatu Kolehmaine, H.G. Paloheimo, K.A. Paloheimo ja Wäinö Bonsdorff.  Parhaimpina aikoina tehdas työllisti yli 1000 henkilöä. Riihimäen tunnetuin merkki on 1912 arkkitehti Oiva Kallion suunnittelema tupsukorvainen Ilves. Riihimäen lasi sai heti alkuvuosina kansainvälistä menestystä näyttelyissä Viipurissa, Antwerpenissa, Barcelonassa, Brysselissä, Milanossa ja Pariisissa. Kristallilasia vietiin Englantiin, Tanskaan ja Viroon. Riihimäen lasin kulta-aikaa oli erityisesti 1960-luku. Riihimäen lasin tunnettuja muotoilijoita olivat mm. Gunnel Nyman, Nanny Still ja Helena Tynell. Taidelasin tuotanto loppui Riihimäen lasissa 1976 ja tehdas lopetti toimintansa 1990.

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.