Glamour Pin-up korkokengät

26.00

Vintage sexy, Pin-up, peep toe -kengät, huiman korkealla stiletto korolla ja villillä leopardikuviolla.

1 varastossa

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Vintage sexy korkokengät

Leopardikuvioiset Chinese Laundryn korkokengät avokärjellä. Pehmeä pintakuviointi ja platform pohja. Upeat, stilettokorot, jotka todella lisäävät sääriin senttejä ja tekevät asusta viettelevän seksikkään.

Art deco ja art nouveau liikkeet ammensivat inspiraatiota eläinaiheista, ja leopardiprinttiä alettiin nähdä muodissa 1920-luvulla. Hollywood tähdet ja rohkeat flapper tytöt pukeutuivat ylellisesti leopardilla verhoiltuihin karvatakkeihin, muhveihin ja hattuihin. Pikku hiljaa vaatteiden massatuotannon ja uusien keinomateriaalien myötä kotirouvatkin käyttivät maltillisesti leopardikuviota kauluksissa, koristeellisissa hihansuissa ja laukuissa. 1940-luvulla amerikkalaiset pin up -mallit ottivat leopardiprintin omakseen ja toivat siihen aavistuksen lisää seksikkyyttä. Ihonmyötäiset mekot ja korsetit tekivät leopardista uhkarohkean ja viettelevän. 1947 Christian Dior otti leopardikuvion osaksi legendaarista New Look kokoelmaa. Dior kommentoi kuitenkin printtiä varoittavasti ”’If you are fair and sweet, don’t wear it”. 1950-luvulla amerikkalainen alusvaatemerkki Vanity Fair alkoi valmistaa leopardikuvioisia alusvaatteita myyntiin. Samaan aikaan turkeista tuli varakkaiden keskuudessa ehdoton status symboli ja leopardi liittyi luontevasti minkin, ketun, kaniinin ja soopelin joukkoon. 1960-luvulla, jopa Jackie Kennedy pukeutui leoparditakkiin ja Bob Dylan lauloi 60-luvun megababesta Edie Sedgwickistä laulussaan ”Leopard-Skin Pill-Box Hat”. Seuraavina vuosikymmeninä Glamrokkarit, punkkarit, näyttelijät, haute couture suunnittelijat toivat oman mausteensa leopardimuotiin. Leopardi on samanaikaisesti vahvuutta, valtaa, kauneutta ja seksikkyyttä.

 

Merkki: Chinese Laundry

Koko: US 8 vastaa valmistajan mukaan EU 38,5

Valmistusmaa: Kiina

Väri: Ruskea, musta

Materiaali: Vegaaninahka

Platform: 2,5cm

Korko: 13cm

Kunto: Laadukas, ollut vähäisessä käytössä, lähes virheettömät.

 

Chinese Laundry Los Angeles on perustettu 1981 ja yritys on kasvanut pienestä perheyrityksestä maailmanlaajuiseksi kenkävalmistajaksi. Kenkiä myydään yli  30 eri maassa. Perustajat Bob and Carol Goldman ovat työskennelleet kenkien parissa jo vuodesta 1971 lähtien. Cels Enterprises on emoyhtiö, jonka sateenvarjon alla valmistetaan neljän brändin ja design tyylin kenkiä, Chinese Laundry, CL By Laundry, Dirty Laundry sekä 42 Gold premium kokoelmaa. Perheen merkityksestä kertoo yhtiön nimi, joka muodostuu vaimon Carolinen ja lapsien Elisen, Laurenin ja Stewartin nimistä. Nykyään Stewart toimii yhtiön johdossa ja Lauren vastaa Dirty Laundryn designista. Chinese Laundry on monien Hollywood tähtien käyttämä ja merkin kenkiä on nähty niin Gossip Girl tv-sarjassa ja Miss USA kisan kilpailijoilla.

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.

 

Saatat myös pitää...