Hienon hienot

24.00

Pieniä kultahippuja tummansinisellä taivaalla…simple stylish ♥ valkoiset posliinilautaset.

1 varastossa

Kuvaus

Ihastuttavat!

Vintage kultareunaiset Gustavsbergin kauniit lautaset. 4 kappaletta syviä, keittolautasia. Tummansininen raita, jonka päällä herkkä ja hienostunut kultainen koristelu. Gustavsbergin ankkurileima pohjassa. Puhdas valkoinen lautanen. Lautasen koko 24cm. Muutoin kunto hyvä, mutta kaikissa lautasissa on krakeloitumista.

 

Gustavsbergin (leimoissa käytössä sekä Gustafsberg että Gustavsberg) posliinitehtaalla on pitkä historia vuodesta 1825 lähtien, jolloin tukkukauppias Johan Herman Öhman osti vanhan tiilitehtaan ja aloitti posliinin valmistuksen Gustavsbergin kaupungissa 20 kilometrin päästä Tukholmasta itään. Gustavsberg valmisti alkuun englantilaistyylistä posliinia ja tuttu ankkurileima otettiin käyttöön vuonna 1839. 1900-luvun puolessa välissä Gustavsberg esitteli ensimmäisen kylpyammeensa, josta yhtiö tänäkin päivänä tunnetaan. 1980-luvun lopulla Gustavsbergista tuli osa Wärtsilän konsernia, joka omisti myös Rörstrandin ja Arabian. Toiminta vanhalla tehtaalla on jatkunut ja nykyisin tehtaan tilat toimivat useiden eri yritysten työtiloina ja 100 artisaanin ja keraamikon studioina. Gustavsbergin tunnettuja muotoilijoita ovat mm. Wilhelm Kåge, Stig Lindberg, Bernt Friberg.

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.

Saatat myös pitää...