Itämainen korulaukku 1930-luku tyyliin

20.00

Iltalaukku kuin koru! Hienostunut oriental -aiheinen kirjailu. Kurki on symbolinen lintu, auringonlintu, jonka uskotaan Japanissa tuovan onnea, pitkäikäisyyttä ja viisautta. Kurki pariskunta symboloi myös hääonnea, koska kurki pariutuu eliniäksi saman puolison kanssa.

 

1 varastossa

Kuvaus

Koristeellinen elegantti iltalaukku

Tumma, mustapohjainen, korumainen, iltalaukku, korulaukku. Kovakotelo, joka on päällystetty satiinimaisella kankaalla, johon on kirjailtu itämainen kurkiaiheinen kohokuvio kulta-, pronssi-, sini- ja hopealangalla.  Laukkua voi pitää kädessä tai olalla, siinä on irrotettava metalliketju (pituus 120 cm).

Minaudiere (ransk. keimailla), on pieni käsilaukku, joka tuli käyttöön 1930-luvulla. Pariisilainen korusuunnittelija suunnitteli ensimmäisen minaudieren Van Cleef&Arpelsilla, huomatessaan seurapiirikaunottaren Florence Jay Gouldin kuljettavan meikkejään ja savukkeensytytintä metallisessa Lucky Strike – savukerasiassa. Ensimmäiset minaudiere malliset laukut olivat yhdistelmiä kivipuuterista ja käsilaukusta, ne olivat usein neliskanttisen muotoisia, metallirasioita, joita kuljetettiin kädessä. Niissä oli erilliset lokerot, puuterille, poskipunalle, huulipunalle, peilille, savukkeille ja sytyttimelle. Minaudierit olivat erittäin koristeellisia, pinta oli kultaa tai hopeaa ja niihin oli lisätty emalitaiteilijan taidokkaita koruistutuksia. 1960-luvulla Yhdysvaltain presidentin puoliso, Jackie Kennedy toi minaudieren uudestaan muotiin. Unkarin-amerikkalainen suunnittelija Judith Leiber on tunnettu swarovskikristallein koristelluista luksusminaudiere laukuistaan mm. Sex and the City -sarjan Carrie ihastui suunnittelijan joutsenmalliseen korulaukkuun.

Vintage 2000-luku

 

Merkki: Lindex

Pituus: 16 cm

Korkeus: 10 cm

Leveys: 4,5 cm

Valmistusmaa: Kiina

Väri: Musta, sininen, kulta, pronssi, hopea

Materiaali: Metalli, satiini

Kunto: Laadukas, ollut hyvin vähäisessä käytössä

 

Lindex on ruotsalainen vaateketju, jonka historia alkaa 1954 Ingemar Bomanin ja Bengt Rosellin Alingsåsiin perustamasta Fynd -kaupasta, yritys laajeni ostamalla Lindex nimisen yrityksen Göteborgista, joka antoi nimensä tulevalle ketjulle. Nykyään Lindex kuuluu Stockmann -konserniin ja sillä on 460 myymälää ympäri maailmaa. Lindexin filosofia on inspiroida ja voimaannuttaa naisia. Ruotsalaisperinnettä kunnioittaen he panostavat laadukkaaseen suunnitteluun, kestävään kehitykseen ja tasa-arvoon. Lindexillä on pitkähistoria erityisesti naisten alusvaateyrityksenä.

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.