Jugend sinikultaa

40.00

Huoletonta eleganssia! Sinisellä kattauksella et voi epäonnistua, klassinen kulta ja sininen yhdistettynä valkoiseen pohjaan antaa ylellisen ja hienostuneen säväyksen juhlapöytääsi.

1 varastossa

Kuvaus

Jugend tyyliä

Syvät keittolautaset, 6 kappaletta, vintage valkoinen lautanen, kauniilla sini-kultaisella koristelulla. Gustavsbergin koristeen nimi on Sultan, jota on valmistettu vuosina 1913-1936. Lautasen koko on 23,5cm. Kultareunus ja kultakoristelut jugend tyylitellyissä ornamenteissa. Gustavsbergin serviisi ankkurileima pohjassa. Hyvässä kunnossa, kultauksissa vähäistä kulumaa ja joitain pieniä jälkiä, ikäisekseen hienot. ks. kuvat.

 

Gustavsbergin (leimoissa käytössä sekä Gustafsberg että Gustavsberg) posliinitehtaalla on pitkä historia vuodesta 1825 lähtien, jolloin tukkukauppias Johan Herman Öhman osti vanhan tiilitehtaan ja aloitti posliinin valmistuksen Gustavsbergin kaupungissa 20 kilometrin päästä Tukholmasta itään. Gustavsberg valmisti alkuun englantilaistyylistä posliinia ja tuttu ankkurileima otettiin käyttöön vuonna 1839. 1900-luvun puolessa välissä Gustavsberg esitteli ensimmäisen kylpyammeensa, josta yhtiö tänäkin päivänä tunnetaan. 1980-luvun lopulla Gustavsbergista tuli osa Wärtsilän konsernia, joka omisti myös Rörstrandin ja Arabian. Toiminta vanhalla tehtaalla on jatkunut ja nykyisin tehtaan tilat toimivat useiden eri yritysten työtiloina ja 100 artisaanin ja keraamikon studioina. Gustavsbergin tunnettuja muotoilijoita ovat mm. Wilhelm Kåge, Stig Lindberg, Bernt Friberg.

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.

Saatat myös pitää...