Juhlakattaukseen kultareunaista posliinia

40.00

Vanhat astiat tuovat juhlapöytään nostalgiaa ja mielenkiintoa. Ajattele missä hienoissa seurapiirijuhlissa nämäkin kultareunaiset lautaset ovat saattaneet olla. Ladyt ja herrat ovat nauttineet kynttilöiden loisteessa herkkupöydän antimista ja keskustelleet suurista tulevaisuuden suunnitelmistaan ja unelmistaan.

1 varastossa

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Antiikinvihreät lehdet

Rörstrandin Vineta-sarjan matalat ruokalautaset, 6 kappaletta, vihreä lehti aiheinen kuvio on tuntemattoman suunnittelijan ja sama aihe esiintyy myös Arabian astioissa. Rörstrandin Vineta lautasia on tehty erilaisia malleja, mutta kyseinen kultareunainen lautanen löytyy Rörstrandin kuvastosta D71 Vineta grön och guld, jota on valmistettu vuosina 1887-1889. Lautasissa on muotoiltu piparityylinen, kultareuna ja kultakoristelut osassa lehtikuvioita. Lautaset ovat ikäisekseen hyvässä kunnossa. Lautasten kultauksissa on normaalia kulumaa, krakeloitumista ja joitain iän tuomia jälkiä ja tummentumaa on näkyvissä, mutta ei säröjä eikä lohkeamia. Halkaisija 22cm.

Vintage 1887-1889

 

Rörstrand on yksi Ruotsin vanhimmista yrityksistä. Vuonna 1726 perustettu posliinitehdas on tuottanut astioita, jotka ovat kulkeneet perintönä sukupolvelta toiselle. Kolmen kruunun leima merkki tuli Rörstrandin käyttöön vuonna 1884. Alkuaikoina tehdas valmisti posliiniastioita tilaustöinä, eikä kuvioita ollut nimetty sen kummemmin, paitsi englantilaistyyliset klassikot maisema ja willow-kuvioilla. Massatuotannon myötä syntyi klassisisa sarjoja, kuten Grön Anna, joka julkaistiin alunperin 1890 ja lanseerattiin uudelleen 1960-luvulla. 1900-luvulla Rörstrandin suunnittelija Alf Wallander loi huomiota herättäviä art nouveau kuvioitoituja posliiniastioita kuten Trollsländan ja Lilja. Louise Adelborg loi 1930 Rörstrandin ikonisimman astiaston Swedish Grace, joka on edelleen tuotannossa. 1950-luku oli Rörstrandin dynaamisin vuosikymmen, tehdastyöntekijöitä oli 1500 ja design tiimi oli laaja. Rörstrand liitettiin Hackman konserniin 1991 ja siirtyi lopulta Fiskarsin omistukseen 2007. 

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.