Kaalimaalta ruusutarhaan

22.00

”…Suomessakin kutsuttiin kaikkia niitä kasveja kaaliksi, jotka sopivat keittopataan pantaviksi… käsite puu-tarha eli »trägård» tarkoitti yksinomaan hedelmätarhaa ja tavallisesta kasvitarhasta käytettiin nimeä kaalitarha »kalgård». Se ei siis merkinnyt sitä, että ihmiset olisivat keskiajalla viljelleet meillä pelkästään aina ja vain kaalia. Sivumennen sanoen kaalin viljely olisi kyllä ollut merkki varsin korkeatasoisesta puutarhakulttuurista, sillä kaali tarvitsee esikasvatusta lavassa, koulimista, huolellista kastelua ja lannoitusta ja on muutenkin vähän konstikas hoidettava.”

-Eeva Ruoff, Vanhoja suomalaisia puutarhoja

1 varastossa

Kuvaus

Vanhoja suomalaisia puutarhoja

Eeva Ruoff

Puutarha historiaa pieteetillä. Eeva Ruoff tutustuttaa lukijan suomalaisiin hyöty- ja kukkapuutarhoihin keskiajalta lähtien. Kirjassa seurataan miten puutarhakulttuuri kehittyi Suomessa, eurooppalaiset virtaukset kultivoiduista muotopuutarhoista ja englantilaisista maisepuutarhoista rantautuivat myös Suomeen. Eeva Ruoff esittelee erilaisten tyylisuuntausten toteutusta linnojen, luostareiden, pappiloiden ja kartanoiden puutarhoissa. Pääset tutustumaan mm. ikikuistoiseen Monrepos’n puutarhaan, Fredrika Runebergin kukkatarhaan, mahtavaan Aulangon puistoon goottilaisine paviljonkeineen ja huvimajoineen. Kirja luettelee lukemattomia kasveja, joita viljeltiin krydimaissa, talvipuutarhoissa, hedelmätarhoissa ja kukkatarhoissa, ja kertoo samalla puutarhanhoidon innostuksen kasvamisesta ja merkityksestä ihmisille.

Kirjoittaja on puutarhataiteeseen ja sen historiaan erikoistunut suomalais-sveitsiläinen dosentti Eeva Ruoff. Kovakantinen, 238 sivua. Koko 28,5cm x 22cm. Otava 2001. Kunto uudenveroinen.

 

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.