Kaksikorvainen sokerikko 1930-1950 -luku

25.00

Piparkakkureunainen nostalginen sokerikko, ympärystä kiertää klassinen köynnös kuvio ja pohjassa kahdeksan terälehtinen kukka.

1 varastossa

Kuvaus

Vanha Riihimäen lasin retromallinen lila sokerikko kahdella korvalla. Paksua lasia.

Vintage 1930-1950 luku

 

Mitat

Korkeus: 7cm

Leveys: 16cm, ilman korvia 9cm

Kunto: Hyvä, huolella pidetty ja säilytetty

 

Riihimäen lasi, alunperin Oy Riihimäki toimi vuosina 1910-1990 ja valmisti teollista lasia ja taidelasia. Perustajat olivat M.A. Kolehmainen, Aatu Kolehmaine, H.G. Paloheimo, K.A. Paloheimo ja Wäinö Bonsdorff.  Parhaimpina aikoina tehdas työllisti yli 1000 henkilöä. Riihimäen tunnetuin merkki on 1912 arkkitehti Oiva Kallion suunnittelema tupsukorvainen Ilves. Riihimäen lasi sai heti alkuvuosina kansainvälistä menestystä näyttelyissä Viipurissa, Antwerpenissa, Barcelonassa, Brysselissä, Milanossa ja Pariisissa. Kristallilasia vietiin Englantiin, Tanskaan ja Viroon. Riihimäen lasin kulta-aikaa oli erityisesti 1960-luku. Riihimäen lasin tunnettuja muotoilijoita olivat mm. Gunnel Nyman, Nanny Still ja Helena Tynell. Taidelasin tuotanto loppui Riihimäen lasissa 1976 ja tehdas lopetti toimintansa 1990.

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.