Kellomekko 1950-luku tyyliin

38.00

Helmat hulmuten tanssimaan! Retrotyylinen, upea punainen kaunotar, 1950-luvun henkinen pin up mekko kellohelmalla.

1 varastossa

Kuvaus

Chi Chi London SWING mekko

Päät kääntävä Chi Chi Londonin tanssiaismekko. Kapeaa vyötäröä korostava malli ja hyvin istuva yläosa kauniilla, uurretulla pääntiellä. Laskostettu muhkea kellohelma. Vuoritettu, alushame + tylliverkko. Takana vetoketju kiinnitys.

1950-luvun ultrafeminiinisen muodin syntyyn vaikutti vastikään päättynyt sota, jolloin käytännöllisyys ja materiaalipula oli johtanut naisten niukkan ja maskuliiniseen pukeutumistyyliin. 1950-luvulla monet naiset palasivat takaisin kotiäideiksi, jolloin oli jälleen aikaa laittautua ja ehostaa itseään, huolella hoidetut kynnet, näyttävä, huulia ja silmiäkorostava meikki ja kampaukset kuuluivat muodikkaaseen kokonaisuuteen.  Asusteet laukut, kengät ja hansikkaat olivat asujen kanssa vahvasti koordinoituja. Runsas ja ylellinen pukeutuminen oli merkki varallisuudesta, jolla viestitettiin omaa asemaa ja hyvinvointia. Ranskasta lähti Diorin New Look, jossa oli korostettuna hyvin kapea vyötärö ja runsas kellohelma. Amerikkalaiseen fiftarityyliin kuului olennaisena osana myös musiikki, kulttuuri ja autot. Naisista tuli voimakas kuluttajaryhmä, jolle lehdet, tv ja radio markkinoivat päivittäin uusia kauneusvinkkejä.

Vintage 2000-luku

 

Merkki: Chi Chi London

Koko: UK 10

Mitat:

Olka-helma: 92cm

Kainalo-kainalo: 43cm

Vyötärö: 34cm

Hiha: –

Valmistusmaa: Kiina

Väri: Punainen

Materiaali: 100% polyesteri, verkkoalushame 100% polyesteri, vuori 95% polyesteri, 5% elastaani

Kunto: Käyttämätön, erinomaisessa kunnossa.

 

Chi Chi London on brittiläinen yritys, joka myy yksilöllisiä, upeita, huomiota herättäviä vaatteita kaiken ikäisille ja kaikenlaisille naisille, lupauksella ”when you wear a Chi Chi dress, you will never be far from fabulous”. Chi Chi Londonin mallistoissa on laaja kokovalikoima, UK4-26 johon kuuluu petite, plus size & curve ja tall-mallisto sekä äitiysmallisto. Jamal Najar aloitti toiminnan vaatevalmistajana Chi Chi nimellä vuonna 1988 ja hänen poikansa käynnistivät verkkokauppamyynnin Chi Chi London nimellä 2013. Aluksi myynnissä oli vain mekkoja, myöhemmin mallisto laajeni asusteisiin, kenkiin, laukkuihin ja muihin vaatteisiin. 2017 lisättiin pienimuotoinen tyttöjen mekkomallisto ja oma hääpukumallisto.

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.

Saatat myös pitää...