Kuin pala sulavaa jäätä

40.00

Massiivinen Tapio Wirkkalan upeaakin upeampi design.

1 varastossa

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Lunaria lasimalja

Tapio Wirkkalan signeerattu Lunaria tarjoilukulho, suunniteltu Iittalalle ja ollut tuotannossa vuosina 1971-92. Wirkkala sai innoitusta malleihinsa luonnon muodoista lehdistä, kuplista, linnuista, Lapin jäästä ja jääpuikosta. Wirkkala luo muotoja, jotka ovat veistosmaisen kauniita, mutta sulautuvat helposti osaksi kodikasta sisustusta. Valettu lasimalja on todella paksua ja painavaa lasia. Korkeus 8,5cm ja halkaisija 26cm. Hyväkuntoinen, vähäisiä käytönjälkiä pohjassa.

 

Iittalan kylässä Peter Magnus Abrahamson perusti lasitehtaan vuonna 1881. Tuotteet olivat mannermaista puhallettua, puristelasia, hiottua ja kaiverrettua lasia. Tehtaalle saapuneet lasinpuhaltajat toivat usein malleja mukanaan. Vuonna 1917 tehtaan omistus siirtyi A.Ahlström Osakeyhtiölle, joka yhdisti Iittalan Karhulan Lasin sivutehtaaksi. 1930-luvulla Aino ja Alvar Aalto toivat funktionalismin ja muotoilun Iittalan kärkeen. Design kilpailujen kautta hiteiksi nousivat Aino Aalto lasisto ja Savoy-maljakko, joka nimettiin hotelli Savoyn mukaan Aallon suunnitellessa sen sisustusta, nykyisin maljakko tunnetaan paremmin Aalto-maljakkona. 11-osainen Aalto-kokoelma esiteltiin Pariisin maailmannäyttelyssä 1937. Muita merkittäviä suunnittelijoita Iittalan kehityksessä ovat olleet mm. Kaj Franck, Göran Hongell, Tapio Wirkkala, Timo Sarpaneva ja Oiva Toikka.

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.

Saatat myös pitää...