Marilyn Monroe välähdyksiä, sirpaleita

20.00

Marilyn Monroen oma ääni, ajatuksia, runoja, kirjoituksia ja kirjeitä.

1 varastossa

Kuvaus

Marilyn Monroen intiimejä ajatuksia

Välähdyksiä, sirpaleita on 265 -sivuinen koottu teos Marilyn Monroen jäämistöstä kirjeistä, käsinkirjoitetuista papereista, muistikirjoista ja hotellien kirjepapereista. Autenttisissa merkinnöissä näkyy Marilynin käsiala, hänen korjauksensa ja alleviivauksensa. Kirja on koottu Marilynin jälkeen jääneistä papereista vuosilta 1943–1962, jotka hän testamenttasi uskotulleen, Actors Studion johtajalle Lee Strasbergille.

Marilyn Monroesta saadaan hyvin intiimi ja henkilökohtainen kuva, nainen, joka oli älykäs, kunnianhimoinen ja voimakkaasti tunteva. Teksteistä kuultaa Marilynin elämän ihanuus sekä raadollisuus, väsymätön kunnianhimo näyttelijäntyötä kohtaan, epävarmuus, rohkeus, rakkaus ja melankolia.

Julkinen kepeä, blondi imago oli vain pintaraapaisu Marilynin olemuksesta. Marilyn rakasti kirjallisuutta ja halusi tulla usein kuvatuksi lukemassa kirjaa. Hänen henkilökohtaiseen kirjastoonsa kuului neljä sataa kirjaa, mm. klassikot Dostojevski, Milton, Hemingway, Kerouac, Rilke, Freud ja Joyce. Hän oli filosofinen ajattelija, runoilija, herkkä sielu, joka haaveili näyttelevänsä Shakespearea ja unelmoi Karamazovin veljesten Grušenkan roolista.

Tekstejä on taustoitettu Marilynin elämäntarinalla ja kuvitettu upeilla harvoin nähdyillä otoksilla Marilynistä.

 

Marilyn Monroe: Välähdyksiä, sirpaleita

toimittanut Stanley Buchthal ja Bernard Comment

kustantaja WSOY 2010

suomennos Anuirmeli Sallamo-Lavi ja Lotta Toivanen

 

Kirja on erittäin siistissä kunnossa

 

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.