Merenvihreä Karhulan lasitölkki

15.00

Jotain pientä kaunista ja hyvää.

1 varastossa

Osasto: Avainsanat tuotteelle ,

Kuvaus

Sameaa merenvihreää

Karhulan lasin keittiötölkki. Merenvihreän värin valmistus alkoi vuonna 1938. Väriä valmistettiin edullisesti kotimaisesta hiekasta. Tilavuus 2l. Kyljessä Karhulan karhu tunnus ja teksti keittiötölkki, pohjassa merkintä 2L. Korkeus 23cm, halkaisija 10,5cm. Ehjä.

 

Karhulan lasitehtaan perusti William Ruth vuonna 1889. Karhulanniemen tehdasalueella käynnistyi myös uudenaikainen höyrysaha, pieni tiilitehdas, puuhiomo ja konepaja. Karhulan lasitehdas valmisti sekä pakkauslasia että taidelasia, toimintaa oli kaikkiaan vuosina 1889-2009. Tunnettuja lasimuotoilijoita olivat mm. Göran Hongell, Tapio Wirkkala sekä Alvar ja Aino Aalto. Pakkauslasi puolelta tutuksi ovat tulleet keittiötölkit, joita valmistettiin 1920-luvuta lähtien ja lasipullot. Nykyisin tunnetumpi Iittala oli Karhulan sivutehdas ja vielä 1960-luvulla saakka Iittala käytti tuotannossaan kaksoisnimeä Karhula-Iittala, koska Karhula nimenä oli tunnetumpi sekä Suomessa että maailmalla. 

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.