Nahkakengät, Via Uno

15.00

Laadukkaat ja tyylikkäät brasilialaiset nahkakengät metallisoljilla.

Beiget kengät sopivat kaikenväristen vaatteiden kanssa. Yhdistä kapealahkeisiin housuihin, pillifarkkuihin tai kynähameeseen.

1 varastossa

Kuvaus

VIA UNO, solkikengät

Brasilialaiset sirot, matalakorkoiset nahka avokkaat. Teräväkärkiset, metallisolki koristeella. Ajaton ja tyylikäs malli.

Muotoiltu sisäpohja tekee kengästä miellyttävän kävellä ja luistamaton, joustava pohja huolettoman liikkua.

 

Solkikengät ovat olleet muodissa jo 1800-luvulta saakka, jolloin niitä käyttivät aateliset ja kuninkaalliset. 1920-luvulla naisten hameen helmat lyhenivät niin paljon, että kengät näkyivät, tällöin trenditietoinen nainen valitsi jalkaansa koristeelliset solkikengät. Aika ajoin soljet ovat palanneet kenkä muotiin uudestaan ja uudestaan myös Diorin ja Chanelin mallistoissa.

Kitten heel nimitys tulee 1950-luvulta, korkeat korot olivat sopimattomia nuorille teinitytöille, ”kittens”, joten he totuttelivat naisten kenkiin ensin pienemmillä koroilla. Kitten heels, koroista tuli muotia erityisesti Roger Vivierin suunnitellessa Diorilla stiletto koron vuonna 1954. 1960-luvulla kitten heels -kengät lisäsivät suosiotaan Audrey Hepburnin ja Marilyn Monroen suosiessa niitä. 1990-luvulla huippumallit Naomi Campbell, Cindy Crawford ja Christy Turlington toivat koron takaisin muotiin. Muotivaikuttaja ja presidentin puoliso Michelle Obama suosii lähes pelkästään kyseistä korkotyyppiä.

 

Merkki: Via Uno

Koko: 36

Valmistusmaa: Brasilia

Väri: Harmaa beige

Materiaali:

Päällinen, nahka

Vuori ja sisäpohja, vegaaninahka, anatomisesti muotoiltu

Ulkopohja, kumi, luistamaton

Korko: 3,5 cm, kitten heel

Kunto: hyvä, erittäin siistit sisä- ja ulkopohjat, vain vähäisiä käytönjälkiä, nahka patinoitunut kauniisti, pintakuluma oikean kengän takasaumassa alareunassa ks. 6.kuva

 

Via Uno on perustettu 1991 Novo Hamburgossa Braziliassa, joka on Brazilian kenkäteollisuuden keskus. Via Uno on yksi tunnetuimpia brändejä Braziliassa. Yhtiö valmistaa kenkiä sekä nahasta että muista synteettisistä materaaleista. Via Unon tuotteita myydään Latinalaisen Amerikan lisäksi ympäri maailmaa USA:ssa, Euroopassa, Afrikassa ja Lähi-Idässä. Via Uno huomioi materiaalivalinnoissaan kestävän kehityksen merkityksen ja on omalla toiminnallaan pyrkinyt säilyttämään osaamisen ja tietotaidon Brasiliassa ja panostanut kansainvälisesti ja sosiaalisesti hyväksyttäviin työoloihin.

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.