Rakkauden nälkään Mr. Darcya

10.00

”It is a truth universally acknowledged, that a single man in possession of a good fortune, must be in want of a wife.”

…näin alkaa Jane Austenin tunnetuin kirja Ylpeys ja ennakkoluulo, joka on Elizabeth Bennetin ja Fitzwilliam Darcyn siis paremmin tunnetun Mr. Darcyn viehättävä rakkaustarina. Suhde kehittyy leikkisän, nokkelan ja ironisenkin sanailun kautta suureksi rakkaudeksi. Jane Austenin teksti on nerokkuudessaan yksi englantilaisen kirjallisuuden helmistä. ”…still one of the most perfect, most pleasurable and most subtle  – and therefore, perhaps, most dangerously persuasive – of romantic love stories.”

1 varastossa

Kuvaus

JANE AUSTEN

Pride and Prejudice

Penguin Classics, Penguin Books 2008

Upea kangaspintainen kirja Ylpeys ja Ennakkoluulo englanninkielisenä pingviinikirja klassikkona. Tämä kirja pohjautuu Jane Austenin ensimmäiseen julkaistuun painokseen, tekstiä ei ole muokattu, ainoastaan kieliopilliset virheet on korjattu, mutta tekstiä ei ole pyritty modernisoimaan vaan säilyttämään alkuperäisen tekstin henki. Kovakantinen.

Kunto laadukas, ainoastaan pieni tummentuma etukannen yläosassa ks. kuva 5

Jane Austenin Ylpeys ja ennakkoluulo julkaistiin tammikuussa vuonna 1813, kirjan hinta oli 18 shillinkiä. Austen kirjoitti kirjeessä ystävälleen ”P.P. is sold – Egerton gives £110 for it. – I would rather have had £150, but we could not both be pleased, & I am not at all surprised that he should not chuse to hazard so much.