Ruusuja, ruusuja, ruusuja

15.00

Kultaa ja ruusuja, vaaleanpunaista, hempeää, herkkää ja nostalgista, pehmeää kermanväristä posliinia…lumoavaa vintagea!

1 varastossa

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Kuvaus

Kahden lautasen pari

Pieni syvä alkuruoka lautanen ja iso syvä keittolautanen, Arabian vuosina 1940-45 valmistettua ruusukuvioista AS-astiastoa, jonka on suunnitellut Reinhart Richter. Nimettömän kauniin ruusukuvan numero on 2590. Punainen piippuleima, joka on ollut käytössä vuosina 1932-49. Lautasten kuvioissa ja kultauksissa on kulumaa ja pohjissa käytönjälkiä muutoin ehjiä ei reunavikoja eikä krakeloitumista. Pieni lautanen halkaisija 19,5cm, iso lautanen halkaisija 23,5cm.

Vintage 1940-luku

Arabia on 1873 perustettu suomalainen yritys. Arabia aloitti toimintansa ruotsalaisen Rörstrandin tytäryhtiönä. Tehdas rakennettiin Helsinkiin Arabia nimiselle tontille. Arabian kautta Rörstrand pääsi helpommin Venäjän markkinoille. Alkuaikoina tuotettiin talousfajanssia, saniteettitavaraa ja kuparipainokuvioisia serviisejä 12- tai 24-henkilölle, suuria päivällisiä varten. Yrityksen ensimmäinen taiteilija oli Rörstrandilta siirtynyt Thure Öberg, joka työskenteli Arabialla kuolemaansa saakka 1935. Vuonna 1916 Arabiasta tuli suomalaisomisteinen. 1947-1990 Arabian omisti Wärtsilä Oy, jonka jälkeen se siirtyi Hackmanin omistukseen. Nykyisin Arabian omistaa Hackmanista irtautunut Iittala Group, joka siirtyi 2007 Fiskarsin omistukseen. Parhaimpina vuosina Arabia oli Euroopan suurin  posliinitehdas. Keramiikkatehtaan tuotanto Suomessa lopetettiin ja siirrettiin ulkomaille vuonna 2016. Arabiassa on työskennellyt lukuisia taiteilijoita ja muotoilijoita mm. Kaj Franck, Helena Tynell, Raija Uosikkinen, Esteri Tomula ja Heljä Liukko-Sundström ja lukemattomia vierailevia taiteilijoita.

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.

Saatat myös pitää...