Säihkyvät loaferit

15.00

Kimaltavaa glitteriä ja pehmeää samettia. Juhlatunnelmaa tai pientä ylellisyyttä arkeen.

1 varastossa

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Next glamour teräväkärkiset

NEXTin hurmaavat bling loaferit, hopeanväriset glitterpäällysteiset, pointy toe kengät. Kanta pehmeää, mustaa samettia.  Matala, leveä korko.

Paljettien muotihistoria on yllättäen alkanut jo 1300-luvulla. Kuningas Tutankhamonin haudasta löydetyt vaatteet olivat peitetty kultaisilla paljettien tapaisilla kiekoilla. Arabiassa paljetit ilmensivät kantajansa statusta ja valmistettiin kullasta tai muusta arvokkaasta metallista. Egyptissä, Intiassa ja Perussa näillä torjuttiin myös pahoja henkiä. Paljeteista innostuttiin muodissa erityisesti 1920-luvulla, kun Tutankhamonin hauta löydettiin. Paljetit valmistettiin tällöin gelatiinista ja ne saattoivat sulaa liian kuumassa tai kosteassa. Myöhemmin keksittiin valmistaa paljetit asetaatista, polyesterista, vinyylista ja muovista. Rolling Stone -lehti julkaisi 1973 artikkelin discosta ja muutamassa kuukaudessa discokuume valtasi koko maailman ja paljeteista, jotka heijastavat valoa discopallon tavoin, tuli discomuodin hitti.

 

Merkki: next

Koko: 36

Valmistusmaa: ei tietoa

Väri: Hopea, musta

Materiaali: Tekstiili, synteettinen

Korko: 1 cm

Kunto: Käyttämätön

 

Nextin historia alkaa J Hepworth&Son, Gentleman’s Tailorsin perustamisesta 1864 Englannin Leedsissä. Hepworth oli oman aikansa edelläkävijä ketujuliikkeiden perustamisessa, jo 1884 yrityksellä oli 100 myymälää Englannissa. 1981 Hepworth osti Kendalls&Sons yrityksen, joka myi sadevaatteita, sateenvarjoja ja naistenvaatteita, josta tuli Next -naistenvaateliikkeen perusta, ensimmäinen myymälä avattiin 1982 ja heinäkuun loppuun mennessä Englannissa oli jo 70 Next liikettä. Vähitellen valikoimaan lisättiin miestenvaatteet, kodinsisustustuotteet sekä lastenvaatteet. 2008 Next osti nuoremmille naisille suunnatun Lipsy brändin. Next on nykyään maailmanlaajuinen muotiketju, jonka pääkonttori on Englannin Enderbyssa. Nextin asiakkaat kuvailevat brändiä hinta-laatusuhteeltaan erinomaiseksi, tyylikkääksi ja luotettavaksi.

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.