Samettisandaalit, 70-luku tyyli

32.00

Retroa huokuvat korokepohjalliset hippisandaalit, ylellisellä samettipäällyksellä. Nämä kengät ovat näyttäytymistä varten. Love, peace and party.

Yhdistä bohohameisiin, röyhelöihin, kukkakuvioisiin minimekkoihin. Tolppakorot ovat myös superseksikkäät 70-luvun tyyliin leveälahkeisten housujen tai pienien farkkushortsien kanssa. Kivan twistin saat aikaiseksi liituraitashortseilla tai culotte -housuilla ja glitter-nilkkasukilla.

1 varastossa

Kuvaus

70s platform sandaalit

Sametti, korokepohja ja tolppakorko ovat niin 70-lukua, että tuntuu, kuin Kleinbus odottaisi jo pihalla lähtöa festareille. Nämä Mangon luumunväriset samettisandaalit saavat sinut rakastumaan. Kengissä on avoin kärki, 3 cm plarform ja huikea 12 cm tolppakorko. Sametti on silitettävän pehmeää. Kenkiä on vain sovitettu jalkaan.

Platform kengät nousivat 70-luvulla suosioon Glam Rockin kautta, kun useat rokkarit, kuten David Bowie, Roxy Musicin ja Marc Bolan pukeutuivat esiintyessään unisex asuihin ja mahtavan korkeisiin kenkiin, jotka olivat applikaatioilla koristeltuja, monivärisiä korkki-, muovi-, kumi- tai puupohjaisia plarformkenkiä. Pohjat olivat niin huikeita, että New York Times kirjoitti 1972, että vallalla on uusi muotivillitys luunmurtumasyndrooma. Platformit olivat ennenkaikkea Party-kengät ja muoti kesti Euroopassa 70-luvun lopulle, USA:ssa vielä pidempään. Suunnittelija Vivienne Westwood toi mallin uudestaan muotiin 90-luvulla, Super-Elevated Gillie -kenkä sai paljon huomiota, supermalli, silloin 23-vuotias, Naomi Campbellin kaatuessa kengillä, 1993 syysmuotinäytöksessä. Kengissä oli pelottava, lähes 23 cm korko.

 

Merkki: Mango

Koko: 40

Valmistusmaa: ei tietoa

Väri: Luumu

Materiaali:

Päällinen, sametti polyesteri

Sisäpohja, 70% polyuretaani, 30% vuohennahka

Ulkopohja, hartsi

Platform: 3 cm

Korko: 12 cm, tolppakorko

Kunto: Käyttämätön, samettipinnassa voi olla pieniä painaumia ja jälkiä säilytyksestä ks. kuvat.

 

Mango on espanjalainen vaateketjuliike. Juutalaisperheen veljekset Isak ja Nahman Andic perustivat yrityksen 1984 Barcelonassa. Mango on kansainvälisesti merkittävä ketjuliike, jolla on 2400 liikettä 107 eri maassa sekä omia, että franchising liikkeitä. Yhdysvalloissa Mango käyttää nimeä MNG by Mango. Mango valmistaa tuotteensa Kiinassa, Turkissa, Etelä-Koreassa, Marokossa, Bangladeshissä, Intiassa ja Vietnamissa.  Suunnittelutyö tehdään Espanjassa. Mango sai Euroopan kuluttajajärjestöjen yhteiskuntavastuututkimuksessa hyvän kokonaisarvion, Mango, kertoo laatineensa alihankkijoilleen eettiset ohjeet, jotka noudattavat Kansainvälisen työjärjestön ILO:n suosituksia ja valvoo alihankkijoidensa toimintaa. Mangon hyvään arvioon vaikutti myös avoimuus ja ympäristöasioiden hyvä hoito. Mangon mallistoja ovat esitelleet lukuisat supermallit mm. Claudia Shiffer, Naomi Campbell, Kate Moss, Cara Delevingne, Olivia Palermo ja Penelope Cruz.

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.