Signeerattu Kaj Blomqvist maljakko

64.00

Hohtava ambra, muhkea ja komea pahka design maljakko.

1 varastossa

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , ,

Kuvaus

Designia 1970-luvulta

Kumela/Humppila lasitehtaan ruskea, luontoteemaisen Natura -sarjan Pahka maljakko. Paksua lasia. Suomalaista lasimuotoilua, valmistettu 1970-luvulla, muotoilija Kaj Blomqvist. Blomqvist on suunnitellut lasi- ja hopeaesineitä ja inspiroitui monissa töissään Suomen upeasta luonnosta ja saariston karuista kalliomaisemista. Signeeraus pohjassa. Korkeus 21cm ja halkaisija noin 13cm. Vain vähäisiä käytön jälkiä, ei säröjä eikä lohkeamia.

Vintage 1970-luku

 

Riihimäkeläinen Kumelan lasitehdas perustettiin 1930-luvulla, aluksi toiminta oli pienimuotoista koristelasituotantoa kolmen veljeksen Toivo, Ilmari ja Oiva Kuménin kotitalon yläkerrassa, pihasaunaan muurattiin polttouuni maalatulle lasille. Tuotanto laajeni sodan jälkeen monenlaiseen talouslasiin, lääkepulloihin ja lamppuihin. Kumela selvisi pitkään suuren Riihimäen Lasin varjossa, joka yritti vaikeuttaa monin tavoin veljesten yritystoimintaa. Talousvaikeuksien vuoksi Kumela jouduttiin myymään 1976 Humppilan lasitehtaalle, jonka jälkeen toiminta jatkui vuoteen 1985 saakka. Kumelan tyylin tunnistaa upeista kaiverrus ja hiontamalleista. Ilmari Kumela vastasi pitkälti taiteellisesta näkemyksestä. Myöhempiä taiteilijoita olivat mm. Maija Karlsson, Armando Jacobino, Kai Blomqvist ja Sirkku KumelaLehtonen.

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.