Viktoriaanisen yrttitarhan istutuskepit

15.00

Are you going to Scarborough Fair?
Parsley, sage, rosemary, and thyme
Remember me to one who lives there
She once was a true love of mine.

1 varastossa

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,

Kuvaus

Viktoriaaniset nimikyltit rakkaille yrteillesi rosmariini, timjami ja basilika. Metalliset tikut, joissa nimet painettu molemmin puolin. Pituus 18,5 cm.

Viktoriaanisella ajalla yrttitarhassa viljeltiin hyödyllisiä yrttejä, joita käytettiin maustamiseen, tuoksuihin, kankaiden värjäämiseen ja lääkkeeksi.  Yrttitarha oli usein geometrisen muotoinen, jossa jokainen osio oli istutettu yhtä yrttiä mm. persiljaa, salviaa, rosmariinia, timjamia, pietaryrttiä, laventelia, kehäkukkaa, erilaisia minttuja, punaväriminttua, kamomillaa ja maustebasilikaa.

Viktoriaanisen ajan ihmiset rakastivat rosmariinia, sillä maustettiin lammasta, lääkkeenä se auttoi haavojen parantumiseen, ihottumaan ja nivelreumaan. Hiukset voitiin pestä rosmariinilla, jos oli hilsettä tai täitä. Timjami oli loistava mauste leipään, kananmuniin, keittoihin ja pasteihin. Sairaanhoitajat käyttivät timjamivettä haavasiteiden kostuttamiseen, timjami auttoi myös yskään ja toimi puhdistusaineena. Ranskalaiset kutsuivat basilikaa kuninkaalliseksi yrtiksi, provencelainen bistou kastike on tehty basilikasta, valkosipulista, oliiviöljystä ja merisuolasta. Lääkkeenä basilikatee rauhoitti vatsaa, kurlaus basilikavedellä helpotti kurkkukipua ja basilika auttoi myös synnytyskipuihin.

Huomioithan, että kyseessä on vintage tuote, joten tuotteessa on aina jonkinlaisia käytönjälkiä, tämä on vintagetuotteisiin kuuluvaa patinaa ja viehätystä, jota me vintage harrastajat rakastamme. Pyrin kuitenkin parhaani mukaan ilmoittamaan merkittävät virheet ja kulumat tuotekuvauksessa.